Förlossningen 3 December-08

Förlossningsberättelse:

Det hela började den 2a December, jag bestämmde mig för att åka in till förlossningen eftersom jag tyckte att lillemannen där inne rörde på sig mindre så jag åkte in för en koll så att allt stod rätt till därinne. Och allt såg jätte bra ut och bm frågade mig om jag ville bli undersökt och det var ju klart man ville ju veta om det Kanske fanns en "chans" att man öppnat sig något(?!), och 1 cm hade jag öppnat mig sa de, de frågade mig om jag ville ligga kvar men ush nej tänkte jag för det första så är jag inte speciellt glad för sjukhus och för det andra så hade jag fått ligga där ensam eftsrom de håller på att bygga om på förlossningen så får inte papporna stanna kvar och för det tredje så ville jag hem till min säng haha..

 

Iaf. vi åkte hem, vi bestämmde oss att Daniel's mamma skulle stanna kvar hos oss OM vi nu skulle åka in så slipper hon köra genom hela Göteborg för att komma igen så det var lika bra att hon skulle stanna över hos oss.. Så vi körde och lämnade av Daniel's bror hemma och sedan körde vi och handlade mat på Burger King, sedan körde vi hem till oss. Käkade och satt och snackade lite sedan gick jag och la mig vid 12 tiden tror jag det var.. Hade fortfarande värkar från och till men tänkte om det nu är på G så måste jag försöka sova lite,, lyckades somna och vid 4 så vaknade jag av att värkarna kom tätare och tätare.. Så vid 6 tiden väckte jag Daniel och sa nu är det dax vi måste åka in.. Och Krystyna (Daniel's mamma) hade vaknat av mina knystande. Så hon gick ner och körde fram bilen till entren och jag ringde mamma och sa att vi skulle åka in så hon var beredd på att köra upp (mamma bor i malmö). Så vi körde in och kl. 07.01 blev jag inskriven. Så jag ringde mamma igen och sa att det var dax och att hon skulle köra upp. Bm satte CTG och tittade hur mycket jag var öppen 5 cm var jag öppen och Liam's hjärtslag låg på 135 slag/min så allt såg bra ut. Sedan låg jag där halv sov och skrek till lite då och då haha* vid 07.45 kom bm in och frågade om jag ville ha någon smärtlindring men nej tack sa jag till allt förutom Massage ååh jag som ÄLSKAR massage tänkte guud vad skönt, hon har ju gjort detta massor av gånger så hon måste ju vara duktig och visst det var hon men värkar tog ju öven lite då och då så efter 30 min massage så ville jag inte längre. Så jag la mig i sängen igen och någonstands vid 10-tiden kom mamma. Ååh vilken underbar känsla det var när mamma kom, fick en sådan lättnad i kroppen =)

 

10.55 då gick vattnet, och bm sa att lilleman hade bajsat i vattnet så hon satte fast en "sladd (STAN)" på Liam's huvud för att mäta hjärtljuden eller vad det var.. Minns inte riktigt men det var iallafall för att se så att allt såg bra ut med Liam. Nu var det 1 till 3 minuter(då var klockan 11.20) mellan varje värk men värken höll inte i sig så länge så jag fick dropp som skulle göra så att mina värkar höll i sig längre men själv tyckte jag inte det blev någon skillnad, "sladden" från handen till droppet var ju helt vikt så tror inte jag fick i mig något dropp =/ men men...

 

11.32 kom världens finaste pojke till världen =D och han skrek direkt. Så jag fick honom direkt på bröstet och mitt lilla matvrak som han är började söka efter bröstet nästan direkt haha*

 

Och 11.44 kom moderkakan ut och den var hel och fin. Sedan vägde och mätte bm Liam och han var 50 cm lång och vägde 3165 kg helt perfekt =) min lilla pojke <3

 

Och efter 2-3 timmar så kom mormor & morfar & Amanda. De hade ju kört med mamma upp för att ta Amanda och för att se sitt barnbarns barn =) Och det var sååå mysigt att ha alla samlade där.

 

Sedan körde de hem vid 16-tiden och 17.28 blev jag och Liam förflyttade från förlossningen till BB och det var såå mysigt, då var det bara jag Liam och Daniel som låg och myste. Sedan vid 20 tiden kom Krystyna tillbacks med Babsia och Tomas så de fick se Liam. Sedan fick Daniel åka hem, som sagt eftersom de håller på att bygger om på förlossningen/bb så får inte papporna stanna kvar och de får bara stanna till 21. Så jag och Liam fick stanna kvar på bb ensamma =( saknade pappa Daniel gjorde vi hela natten, men han var hos oss redan klockan 8 på morgonen igen =)

 

Sedan frågae jag bm om vi fick åka hem den dagen(?!), hon sa att det kunde vi säkert men först skulle vi träffa en läkare. Eftersom Liam hade bajsat i vattnet så fick vi inte åka hem samma dag (som jag egentligen ville). Så vi fick träffat läkaren och allt såg bra ut. Så kl 15.09 blev vi utskrivna och fick åka hem. Och guud vad skönt det var att komma hem =) riktigt mysigt.

 


Så detta var hur vårt lilla mirakel kom till världen + lite till =)



Kort sammanfattning
*Jag gick 9 dagar över tiden alltså i vecka 41+1 kom vårt lilla mirakel
*Det tog alltså bara 4½ timme.
*De som var med under förlossningen var min mamma, Daniel och svärmor Krystyna
*Mamma hann precis upp innan Liam kom till världen.
*Jag använde inga droger eller lustgas
*Tyvär fick jag sy 6 stygn
*Och de som var och hälsade på var min mamma (mormor till Liam), Amanda (moster till Liam), min mormor & morfar (gammel mormor & morfar till Liam) och Daniel's mamma (farmor till Liam), Daniel's bror (farbror till Liam) och Daniel's mormor (gammel farmor till Liam)


Kommentarer
Postat av: Erika

va fint du har skrivit! skönt att du fick en relativt "lätt" förlossning, o starkt av dej att föda utan nån som helst bedövning!



han e jättesöt också... :-)

2008-12-16 @ 14:05:20
URL: http://maaama.blogg.se/
Postat av: Elina

vad söt son du har !

2008-12-16 @ 14:07:08
URL: http://thegloryoflife.blogg.se/
Postat av: theodorsmamma

vilken sööt liten kille:)

2008-12-16 @ 19:07:30
URL: http://sussiem.blogg.se/
Postat av: Cassandra

Grattis till sonen.

Kolla gärna in våran blogg

2008-12-16 @ 21:48:36
URL: http://weareyoungparents.blogg.se/
Postat av: Yasemin

såå skönt att få läsa den förlossnings berättelse .. verkligen intressant .. och jag sa till dig jag hoppas det går snabbt och det gjorde det .. Är så lycklig för din och daniels skull gumman .. lovar att komma snart älskar och saknar dig .. ta hand om tiden för den tiden kommer gå så fort .. puss liam mycket från mig

2008-12-16 @ 22:23:50
URL: http://saganomyasemin.blogg.se/
Postat av: Carro

Åh vilken härligt förlossnings berättelse! :D

2008-12-17 @ 08:12:40
URL: http://saganomcaroline.blogg.se/
Postat av: Camilla

GRATTIS Vilken sygging... ;-D



Ha det gott!

2008-12-31 @ 16:03:51
URL: http://gevalium.blogg.se/

Skriv en rad HÄR:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din mail adress: (endast jag som ser den)

Blogg-adress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0